Vranje se zadužuje 52 miliona za kapitalne investicije

Odluka o zaduživanju Grada Vranja u iznosu od 52 miliona dinara doneta je na sednici Gradskog veća u ponedeljak.

Ta sredstva, kako je objašnjeno na klnferenciji za medije nakon sednice, biće uložena u završetak kapitalnih investicija.

Konkretno, reč je o objektu vrtića u naselju Raška, izgradnji vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica i sanaciji rezervoara Jevrem bunar.

Većnici su na 80. sednici usvojili i Poseban program namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i Skijalište Besna Kobila Vranje, koja su u postupku likvidacije.

Razmatran je i usvojen Nacrt Plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2022. godinu i izveštaj o radu to štaba za 2021.

Usvojen je Nacrt Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Vranja, kao i Nacrt Rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Većnici su, pored toga, dali saglasnost na Program rada Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu, kao i na Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za proveru ispunjenosti uslova nepokretnosti po konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Odlučeno je i da se subvencionišu privredni subjekti kod zapošljavanja teže zapošljive kategorije stanovnika, odobravanja sredstava za samozapošljavanje, kao i o sprovođenje javnih radova u periodu od četiri meseca, na kojima če biti angažovano 27 osoba i to u javnim preduzećima.

Doneta je odluka o finasiranju i sufinasiranju projekata iz oblasti kulture.

Usaglašeni su i tekstovi javnih poziva za subvencionisanje individualnih poljoprivrednih proizvođača, kao i poljoprivrednih udruženja.

Najnovije vesti