Vranje sa 39 pozitivnih opet prednjači po broju inficiranih koronom

Najviše pozitivnih na koronu u sredu je opet registrovano u Vranju, gde je 39 građana bilo pozitivno na testiranju u COVID laboratorijama u Nišu i Beogradu, objavljeno je na portalu covid19.gov.rs.

Vranje je i 17. i 18. maja već imalo najveći broj novozaraženih u Srbiji.

Od početka epidemije registrovano je ukupno 245 obolelih Vranjanaca.

Prema podacima istog Vladinog portala Vranje trenutno ima 377 osoba u samoizolaciji.

KINEZI: KONTROLA I MERE ZAŠTITE

Pojava novih izolovanih žarišta koronavirusa, poput aktuelnog u Vranju, nešto je što je moglo da se očekuje, izjavio je u sredu šef kineskog medicinskog tima dr Peng Đićiang, prilikom boravka delegacije medicinskih eksperata iz Kine u Vranju.

- Nadzor nad mestima gde su masovnija okupljanja ljudi je veoma važan. Potrebna je kontrola institucija i fabrika, jer je to ključno za sprečavanje ulaska virusa u takve objekte. U zatvorenim institucijama mora da se sprovodi testiranje i da se strogo kontroliše poštovanje preventivnih mera. Ukoliko se to dobro uradi, sprečiće se širenje virusa COVID 19 – naglasio je Đićiang na sastanku sa rukovodstvom Zdravstvenog centra (ZC) Vranje i gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem.

Broj novih slučajeva koronavirusa u poslednja 24 sata u Srbiji je trostruko uvećan u odnosu na prethodni dan.

Manje novoinficiranih od Vranja u poslednja 24 časa ima i Beograd sa 18 novih slučajeva, što je za 13 više nego prethodnog dana.

Sledi Leskovac sa 7 novozaraženih.

Mežu opštinama Pčinskog okruga na listi prvih deset je i Surdulica sa dva pozitivna na koronu.

U Srbiji su od početka epidemije koronavirusa potvrđena 10.833 slučaja, najviše u Beogradu (2.755) i Nišu (1.360), dok je od posledica virusa preminulo 235 osoba.

SKOK TOKOM DANA

U sredu ujutro je Krizni štab u Vranju saopštio da je evidentirano petoro pozitivnih građana posle pristiglih rezultata za 90 uzoraka iz Vranja koji su testirani u COVID laboratorijama u Nišu i Beogradu. Tokom dana se ta brojka uvećala jer pristizali razultati za još 231 test i naknadno poslatih još oko 460 uzoraka. Podsećanja radi, Vranje je poslednjih dana žarište koronavirusa u Srbiji. Od nedelje virus COVID-19 je potvrđen kod više od 80 osoba, od kojih su 55 iz jedne fabrike nameštaja.

Najnovije vesti