Vranjanki Anici Petrović glavna uloga u Milivojevićevom Magbetu

Anica Petrović, glumica mlađe generacije iz Vranja, pojavljuje se u jednoj od glavnih uloga predstave Magbet, reditelja Nikite Milivojevića, koja će premijerno biti izvedena u utorak uveče u Budvi.

Anica je dobitnica nagrade za najbolju mladu glumicu na pozorišnom festivalu Joakim Vujić 2020. godine, za ulogu Sofke u Nečistoj krvi Juga Đorđevića (produkcija vranjskog pozorišta).

Lane je dobila Nagradu Predrag Peđa Tomanović za najbolju studentkinju Akademije umetnosti u Novom Sadu.

U Magbetu Nikite Milivojevića igra jednu od lejdi.

Kako je sam režiser objasnio u intervjuu za portal Dnevnik, Magbet je višestruko podeljena ličnost, prepuna suprotnosti, "kao da je nekakav junak Dostojevskog" i "nije samo ono što vidimo, onaj koga vidimo".

"U jednom trenutku u komadu on to i kaže za sebe – da nije onaj koji jeste. To je bio jedan od razloga da su u predstavi glavni likovi umnoženi, igra ih više glumaca, odnosno glumica, što je opet, na svoj način, vezano za ideju košmara kroz koji oboje prolaze", rekao je on.

Magbet je "vrsta izazova za koji se reditelj sprema godinama, priželjkuje ga i plaši ga se istovremeno", dodao je Milivojević.

Beogradska premijera zakazana je za 24. septembar u BDP-u.

Predstava je rađena prema prevodu Velimira Živojinovića.

Scenografi su Milivojević i Željko Piškorić, kostimografkinja Jelena Stokuća, kompozitor Dimitris Kamaratos, a koreografkinja Amalija Benet.

Urađena je u koprodukciji Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz), Beogradskog dramskog pozorišta, festivala Budva grad teatar i Šekspir festa

Uloge

U predstavi igraju Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Sonja Isailović, Pongo Gabor i Ivana Pančić.

Najnovije vesti