Vranjanki Adrijani Simeonovoj potrebna je naša pomoć

Humanitarna fondacija Budi human pokrenula je akciju prikupljanja novčane pomoći za Adrijanu Simeonovu (1986) iz Vranja.

Adrijani je pre osam godina dijagnostikovan Wilms-ov tumor (rak bubrega), koji je nakon hirurške intervencije kojom joj je odstranjen jedan bubreg i primene četiri ciklusa hemoterapije uspešno savladala.

Međutim, krajem 2021. godine uspostavljena joj je dijagnoza EWING Sarcoma C41.2 (zloćudni tumor kičmenog stuba), zbog čega je ponovo bila podvrgnuta hirurškom lečenju.

Kao posledicu bolesti ima i paraplegiju, pa se kreće samo uz pomoć ortopedskih pomagala.

S obzirom na to da se operacijom tumor nije mogao u potpunosti ukloniti, lečenje je nastavljeno hemoterapijama i zračenjem.

Nakon poslednjeg specijalističkog pregleda konzilijum je utvrdio da se bolest proširila, da je malignitet zahvatio i rebra pa je po preporuci onkologa neophodno promeniti način lečenja.

U konsultaciji sa lekarima klinike u Grčkoj predložen je nastavak lečenja primenom programa efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem, novim tehnologijama radiohirurgije.

Da bi Andrijana što pre mogla da nastavi lečenje u inostranstvu neophodna su joj značajna novčana sredstva, koja njena porodica nije više u mogućnosti samostalno da obezbedi.

Sredstva su joj potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, kao i za putne troškove za odlazak na lečenje i troškove smeštaja u toku lečenja.

Da Adrijana pobedi opaku bolest, budimo humani!

Pomozimo Adrijani!

Najnovije vesti