Vranjanka najbolja studentkinja medicine

Jelena Milošević iz Vranja studentkinja je šeste godine medicine u Nišu sa ukupnim prosekom 10.

U priči koju o njoj donose niške Južne vesti navodi se da je prve četiri godine studija birana za najboljeg studenta u svojoj generaciji na Medicinskom fakultetu, a treću godinu zaredom prva je na rang listi najboljih studenata iz Vranja.

Ona već tri godine volontira na Institutu na anatomiju, a u vremenu kada sve više mladih želi da ode iz Srbije, ona naš zdravstveni sistem vidi kao idealnu priliku za dalji napredak.

Jelenu su nagrade i priznanja pratili od početka školovanja.

Osnovnu školu Branko Radičević u Vranju završila je sa Vukovom diplomom, a u Gimnaziji Bora Stanković bila đak generacije.

Dobitnica je pohvalnice Kraljevskog Doma Karađorđevića za izvanredan uspeh u srednjoškolskom obrazovanju, osvojila drugo mesto u oblasti hemije i posebnu nagradu za najbolju prezentaciju na XVIII BIOS Olimpijadi u Sankt Peterburgu u Rusiji, a 2019. dobila pohvalnicu za najbolje prezentovan rad na sesiji Anatomije na 60. Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem, kao i nagradu "Sveti Sava" koju Grad Vranje dodeljuje najboljim studentima.

- Tokom školovanja učestvovala sam na raznim kongresima internacionalnog karaktera, gde sam prezentovala naučno-istraživačke radove koje sam radila pod mentorstvom svojih dosadašnjih profesora iz oblasti biohemije i anatomije.

Tokom izrade tih radova naučila sam dosta o kliničkim i antropološkim ispitivanjima, statističkoj obradi podataka i radu u laboratoriji - ispričala je Jelena Južnim vestima.

Za vreme studiranja joj je, kako kaže, bila čast da bude deo mentorskih programa i simpozijuma kontinuirane medicinske edukacije sa međunarodnim učešćem u oblasti kardiologije, reumatologije i ginekologije i da bude u kontaktu sa ekspertima.

- Već tri godine na fakultetu volontiram na Institutu za anatomiju i imam prilike da dodatno učim od svojih profesora, specijalista iz raznih medicinskih oblasti i da pružim pomoć mlađim kolegama u savlađivanju gradiva sa prve godine studija medicine - kaže Jelena.

Smatra da joj je Univerzitetski mentorski program omogućio praktičan pristup u rešavanju problema i dodatno je usmerio ka medicinskim granama koje je interesuju.

- U budućnosti se nadam da će moji kapaciteti i entuzijazam biti prepoznati i da ću svoje dalje školovanje i obrazovanje nastaviti na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Cenim usavršavanje i svaki rad i trud oko profesionalne karijere, spremna sam da učim od iskusnih specijalista i eminentnih stručnjaka i zbog toga naš zdravstveni sistem vidim kao idealnu priliku za dalji napredak i obrazovni razvoj - kaže Jelena.

Osim medicine ova 24-godišnjakinja voli i timski rad zbog upoznavanja ljudi i da uči iz tuđeg iskustva, a na dosadašnjim grupnim projektima na fakultetu se lako uklapala.

Idu joj i strani jezici, te tako dobro poznaje engleski, italijanski i francuski jezik.

Najnovije vesti