Vranjanka Emilija u Utisku nedelje: Ulica je najefikasnija institucija

Moj i stav neformalne grupe mladih Borba je da ovi izbori nisu bili legitimni i da, ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) formira beogradsku vlast, ona neće biti legitimna, rekla je Emilija Milenković, studentkinja iz Vranja, gostujući u Utisku nedelje na TV Nova, piše Nova.rs.

Milenković je kazala da je zahtev ove grupe da „izbori budu poništeni“ i da se „sprovede međunarodna istraga kako bi se utvrdile sve nepravilnosti i to koliko se kralo“.

Ona je istakla da „ne može da se govori o novim izborima, ako ne postoje osnovni demokratski preduslovi“.

„Ne možemo da pričamo o novim izborima ako nemamo osnovne demokratske preduslove da se oni održe.

Mi to ne možemo da nazovemo izborima, već simulacijom izbora“, izjavila je Milenković.

Vranjanka je navela i kako „zbog aktuelne vlasti Srbija tone u autoritarizam“, te dodala da neformalna grupa mladih Borba želi da se "bori za demokratsku vlast".

Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta (EP), Milenković je ocenila da je to „velika pobeda“.

„Predsednik bi vređao i da nema priliku, a, ako je suditi po njihovim reakcijama, očigledno je da smo uradili odličan posao u Briselu“, kazala je Milenković o reakciji aktuelne vlasti na rezoluciju EP-a.

Ona je poručila da se, pored „institucionalne, treba voditi i „vaninstitucionalna borba“.

„Ulica se pokazala kao najefikasnija institucija u poslednje vreme“, rekla je Milenković.

Vranje uvek uz vlast

Vranjancima je jasno da, u krajnjem slučaju, Vranje služi ovoj vlasti kao početna tačka za njihovu turneju. I jasno im je da, dok ne dođu izbori, Vranje neće da se pominje. Kada dođu izbori, kada dođe izborna turneja, tad je Vranje važno, objasnila je, gostujući u „Utisku nedelje“ na TV Nova, Emilija Milenković, studentkinja iz Vranja i članica neformalne grupe mladih Borba. Govoreći o tome „da li strahuje kako će da prođe ulicom kada se vrati kući, u Vranje, Milenković je odgovorila da ne strahuje i da je "Vranje grad gde je ona odrasla".

"Vlastima je Vranje važno i da se „gase neki požari“, poput skorašnjeg slučaja akušerskog nasilja. Nakon tog slučaja, predsednik Aleksandar Vučić je došao u Vranje da obiđe zgradu Ginekologije, a nje ni reč rekao o tome. Vranjancima je jasno kakav odnos ova vlast ima prema Vranju, ali, nažalost, Vranje je uvek bilo uz vlast. Kada opozicija pobedi na ovim izborima, mislim da će Vranje vrlo brzo da se pridruži", rekla je Milenković.

Komentari

Pa valjda je važnije od toga što je rođena Vranjanka šta studira i kakvi su joj stavovi? Zašto se ono prvo naglašava?

Zato, nenade, što bi bez toga bilo nejasno zašto pišu o Utisku nedelje, a verovatno ima ljudi koji i ne znaju da je devojka iz Vranja.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...