Vranjanka ambasadorka Srbije u evropskoj mreži

Dejana Stošić, studentkinja i edukatorka za vršnjačko nasilje Odbora za ljudska prava u Vranju, u sklopu koga od januara ove godine postoji SOS kutak za devojke, izabrana je na konkursu Wave mreže Evrope za ambasadorku Srbije u ovoj organizaciji.

Ona je izabrana u konkurenciji četrdesetak aktivista iz zemlje i biće predstavnik Srbije u okviru "Step up" kampanje koja se odnosi na promociju Istanbulske konvencije, kao i zagovaranje njenog usvajanja u onim parlamentima zemalja koje to još uvek nisu učinile.

- Ovo je veliko priznanje za našu nevladinu organizaciju, i napore ulažemo u promociji Istanbulske konvencije, što smo činili kroz više akcija na jugu Srbije u okviru Kampanje šesnaest dana aktivizma - navodi se u saopštenju OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja.

Kutak za devojke formiran je u okviru SOS telefona za žene žrtve porodičnog nasilja, koji radi u okviru Odbora za ljudska prava, najstarije nevladine organizacije u Pčinjskom okrugu, a njegov rad podržan je od strane Ambasade Australije u Srbiji.

Dejana Stošić, Serbia

Mirta Bašelović, Croatia
Anita Pavić, UK (Manchester) / Croatia
Nikita Lumijoe, Estonia
Elmar Khalilov, Georgia
Antonella Crichigno, Belgium (Brussels) / Italy
Elda Brada, Kosovo
Stefan Petrovski, Macedonia
Filipa Morais Canelas Ribeiro, Portugal
Maider Carrete Garcia, Spain
Alba Biosca Alonso, Spain

Najnovije vesti