Vranjancu sude zbog ugrožavanja sigurnosti državne sekretarke

U Osnovnom sudu nastavlja se suđenje Vranjancu (41) optuženom za ugrožavanje sigurnosti državne sekretarke MUP-a Biljane Popović Ivković, javlja Kurir.

On je, kako se kaže, Ivkovićevoj upućivao "brutalne pretnje smrću i silovanjem".

Popović Ivković je sve objasnila u iskazu pred sudom.

- Dobila sam poziv na službeni broj telefona nešto posle ponoći.

Bila sam kod kuće s porodicom.

Razgovor je trajao nekoliko minuta.

U životu nisam čula toliko grozota.

Rekao je da će me ubiti, da ću umirati u najstrašnijim mukama.

Da će me silovati i uputio mi je niz ogavnih uvreda.

Nisam znala ko zove, bila sam u šoku i uznemirena.

Ne verujem da zdrav čovek može da izgovori takve stvari koje sam čula - ispričala je Ivkovićeva.

Navela je da ne poznaje optuženog i da veruje da jezive pretnje jedino mogu imati veze s njenim poslom i političkim angažmanom.

Optuženi je nakon privođenja, na saslušanju kod tužioca tvrdio da nije hteo da preti i pravdao se uz tvrdnju da je navodno pomešao telefonski broj, te da je slučajno dobio državnu sekretarku.

Optuženog optužnica tereti za ugrožavanje sigurnosti, a u četvrtak će se državna sekretarka suočiti s njim u sudnici u Vranju.

Funkcionerka SNS

Biljana Popović Ivković je svoju karijeru započela na RTS-u 1992. godine, 2002. godine prešla je na Pink televiziju, a potom na BK televiziju gde postaje urednik i voditelj centralne informativne emisije "Telefakt". Radila je u još nekim medijima do 2011. kada napušta novinarstvo i počinje da radi kao konsultant. Od 2012. do 2014. godine bila je savetnik u Kabinetu predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, a od 2014. godine do postavljenja na funkciju državnog sekretara u MUP-u bila je načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije. Član je Predsedništva Srpske napredne stranke. Udata je, ima ćerku.

Najnovije vesti