Vranjanci sahranili koronu, ali kovid pozitivni i dalje umiru

Plakati, kojima se obično oglašava rodbina obaveštavajući javnost o nečijoj smrti, osvanuli su u ponedeljak ujutro na više lokacija u Vranju.

Ali, putem njih se građanstvo ne obaveštava o preminuću nekog sugrađanina, već o smrti koronavirusa.

"Obaveštavamo rodbinu i prijatelje da je naša draga Korona (Covid-19) Virus dana 26.02.2022. godine u 3. godini života tragično nastradala u Ukrajini prilikom eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine.

Ožalošćeni: Porodice Pfizer, AstraZeneca, Johnson i ostali mnogobrojni proizvođači vakcina i testova".

Iako se neki "šaljivi" Vranjanci ovako poigravaju s koronom, Vranje je ipak u protekla 24 sata imalo 8 slučajeva novog zaražavanja virusom kovid-19.

U poslednja dva dana preminule su 4 kovid pozitivne osobe.

Ovih plakata, koje građani od jutra radoznalo iščitavaju, ima svugde po gradu, pa i na centralnom šetalištu gde će kandidat SNS-a za predsednika Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak u 16 časova održati predizborni miting.

Od ranog jutra se u centru Vranja postavlja montažna bina i to je još jedan neuobičajeni prizor u Vranju, osim pomenutih plakata, u ponedeljak ujutro.

Podsećanja radi, pre ovog mitinga VUčić će u u ulozi predsednika republike obići fabriku kompanije Haix oprema d.o.o i prisustvovati svečanom otvaranju fabrike Teklas Automotive d.o.o. u Industrijskoj zoni Vranje.

Najnovije vesti