Vranjanci opet preuzeli čelnu poziciju u zoni: Dinamo Jug - Pusta reka 3:1

Fudbaleri Dinamo Jug-a pobedili su u nedelju kao domaćini Pustu reku sa 3:1 (1:0) i vratili se na lidersku poziciju na tabeli, sa bodom prednosti ispred Jedinstva iz Bošnjaca.

Uvek neugodni tim iz Bojnika gostovao je u 22. kolu na Stadionu Jumko, a dinamovci su od brzim golom Nikole Stošića u 7. minutu stavili do znanja gostima da ih u ovoj utakmici zanima jedino pobeda i povratak na prvo mesto (pogotovo posle jučerašnjeg poraza direktnih konkurenata u Vladičinom Hanu; Morava - Jedinstvo Bošnjace 1:0, strelac kapiten Đorđe Mladenović).

Dinamo Jug je sa 1:0 otišao na odmor, da bi opet, početkom drugog dela igre, ranim golom u 53. minutu (sopstvenu mrežu pogodio je gostujući igrač Miljan Stojanović) duplirali prednost.

Pobedu Vranjanaca osigurao je Miloš Savić golom u 84. minutu, da bi ubedljiv poraz Bojničana ublažio Dušan Arsić u poslednjem minutu regularnog dela igre za konačnih 3:1.

Trener Dinamo Jug-a Dejan Kostić rekao je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim igrao protiv vrlo motivisane i neugodne ekipe, te da je pobeda tim vrednija.

"Važno je da smo se ovom pobedom vratili na prvo mesto u šampionatu, bilo nam je bitno da izađemo iz kratkotrajne rezultatske krize.

Mogli smo da pobedimo i ubedljivije da smo iskoristili par stopostotnih šansi.

Kako se bliži kraj prvenstva, znamo da će svi protiv nas kao lidera davati i više od svog maksimuma, zato moramo da budemo skoncentrisani", kaže Kostić za Vranje News.

Dinamo Jug će već u sredu u utakmici Kupa Srbije ugostiti rivala iz ove lige, hansku Moravu koja igra sve bolje.

"Očekujemo pobedu i da uhvatimo ritam za naredne utakmice", navodi na kraju Kostić.

Od ekipa iz Vranja u nedelju su igrali i Nebeski anđeli, u Kuršumliji gde su se sreli sa ekipom Gracko iz Starog Gracka sa Kosmeta.

Utakmica je završena rezultatom 1:1 (0:0).

Strelac za Vranjance bio je Milan Ristić.

Igračima vranjskog tima je posle ovog remija ostao gorak ukus u ustima, jer su vodili sve do 89. minuta utakmice kada su, kako za Vranje News kaže trener Branimir Stošić, nesrećno primili izjednačujući gol.

"Nažalost, ostali smo bez dva vrlo važna boda u borbi za opstanak u ligi", rekao je Stošić za naš portal.

Pobedio je u ovom kolu ostvario Mineralac iz Vranjske Banje, koji je kao domačin savladao Jablanicu iz Medveđe sa 4:1.

Dinamo Jug sada sa osvojenih 48 bodova ima bod prednosti ispred Jedinstva iz Bošnjaca, a tri više od trećeplasiranog OFK Topličanina iz Prokuplja.

Hanska Morava posle pobede nad dojučerašnjim liderom zauzima peto mesto sa 41 bodom, koliko ima i četvrtoplasirana Sloga iz Leskovca.

Banjski Mineralac je sada šesti sa 40 bodova, a Nebeski anđeli deveti sa 33.

U narednom kolu, koje će biti na programu sledećeg vikenda, Dinamo Jug će gostovati šesnaestoplasiranoj Mladosti 1959 u Vinarcu, a hanska Morava sedamnaestoplasiranom Jastrepcu u Blacu.

Nebeski anđeli će dočekati petnaestoplasiranu OFK Kosanicu iz Kuršumlije, dok će Mineralac u Vranjskoj Banji odigrati derbi kola sa sedmoplasiranim Radanom iz Lebana.

Najnovije vesti