Vranjanci na čelu Zone Jug: Radan - Dinamo Jug 0:0

Fudbaleri Dinamo Jug-a iz Vranja odigrali su nerešeno 0:0 sa Radanom u Lebanu, u jednom od derbija 20. kola fudbalske Zone Jug.

Kako je Jedinstvo iz Bošnjaca, tim sa kojim se Dinamo Jug bodovno pratio na čelu tabele već duži niz kola unazad, izgubilo u ovom kolu na gostovanju Slogi u Leskovcu (5:2), Vranjanci su se izdvojili na čelu Zone Jug i sada imaju bod viška u odnosu na dojučerašnjeg glavnog konkurenta, a tri više od trećeplasiranog Topličanina iz Prokuplja.

Igra na stadionu u Lebanu bila je na visokom nivou, derbi je opravdao očekivanja, a nedostajali su jedino golovi.

Ekipama je bio prioritet da sačuvaju sopstveni gol.

Domaćin je imao jednu zrelu šansu u prvom poluvremenu preko Perića, koji je šutirao pored gola nakon jednog centaršuta, a Dinamo Jug je najbliže golu bio u 62. minutu kada je nakon topovskog šuta Vukašina Ilića dobro intervenisao golman domaćih.

Vranjanci su igrali u sastavu: Cakić 7, Stojković 7, Dimitrijević, B. Stojković (N. Stošić), M. Tasić, V. Nedeljković, V. Spasić, M. Stojanović, V. Ilić, N. Spasić, J. Mitrović.

Đorđević: Težak protivnik

Trener Dinamo Jug-a Goran Đorđević rekao je za Vranje News da je utakmica u Lebanu bila "vrlo teška".

"Pomom mišljenju, Radan je po kvalitetu sigurno uz rame nama i Topličaninu. Utakmica je bila bez mnogo šansi u prvom poluvremenu, oni jednu izglednu, mi dve tri poluprilike. U drugom poluvremenu jedan gol je poništen nama, iz mog ugla ne mogu da tvrdim da li je bio ofsajd ili ne, i imali smo jednu odličnu šansu kada je njihov golman odbranio", navodi Đorđević.

On dodaje da su očekivanja kluba posle ovog remija i izbijanja na prvo mesto tabele Zone Jug nepromenjena.

"Sada smo sami na vrhu i nadamo se da ćemo tu i da ostanemo. Sve osim osvajanja prvog mesta smatrao bih neuspehom", kaže Đorđević za Vranje News.

Pobeda banjskog MIneralca

Međusobni susret u ovom kolu imala su dva tima iz Pčinjskog okruga u Vladičinom Hanu, gde su nerešeno 1:1 odigrali SFK Morava i Nebeski anđeli. Osim Dinamo Jug-a, u nedelju je igrao i četvrti tim iz okruga u ovom rangu takmičenja Mineralac, koji je na svom stadionu u Vranjskoj Banji pobedio pretposlednjeg Jastrepca iz Blaca sa 4:1 (2:1).

Timovi iz Pčinjskog okruga igraju vrlo dobro ovog proleća.

Osim Dinamo Jug-a koji je sada usamljen na čelu tabele sa 45 bodova, hanska Morava je četvrta sa 38, Mineralac osmi sa 34, a vranjski Nebeski anđeli deseti sa 29 bodova.

U narednom kolu Dinamo Jug će opet imati teško gostovanje petoplasiranom Jedinstvu u Gornjem Stopanju.

Hanska Morava gostovaće petnaestoplasiranoj Plantaži u Donjem Stopanju, a Mineralac, na gostovanju poslednjoj Gračanici (samo dva boda) ne bi trebalo da ima težak zadatak.

Kod kuće će igrati Nebeski anđeli iz Vranja protiv dvanaestoplasirane Svetlosti iz Badnjevca.

Iz ove lige, jedne od najglomaznijih u srpskom fudbalu (18 timova), na kraju prvenstva ispašće čak osam ekipa zbog reorganizacije lige.

Prvak će se plasirati u Srpsku ligu Istok.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...