Vranjanac peva Cesaricu sa Milicom Todorović, premijera spota večeras

Nemanja Ilić iz Vranja bavi se pevanjem i od prošle godine sa uspehom nastupa za vokalnu a kapela (a cappella) grupu Famos iz Beograda.

U Vranju je išao u Gimnaziju Bora Stanković i Muzičku školu Stevan Mokranjac, a potom upisao Prirodno matematički fakultet u Nišu gde je diplomirao na osnovnim studijama fizike.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji Vranjanac za Vranje News kaže da mu je muzika oduvek bila na prvom mestu, pa se odlučio da oformi vokalnu a cappella grupu.

"U grupi nemamo instrumente, samo su glasovi i bitbox.

Članovi su mladi muzički talenti, a ideja naše grupe je da muzičke žanrove tumačimo na nov i drugačiji način i tako ih približimo publici različitih uzrasta i različitih muzičkih ukusa.

Repertoar nam je raznolik i obuhvata dela stranih i domaćih autora, od popa do roka, filmsku i duhovnu muziku, a sve u cilju širenja vidika i granica kamernih vokalnih sastava", kaže Nemanja za Vranje News.

Publika je mogla da ih čuje i u Vranju i to na svečanosti povodom obeležavanja 140 godina Gimnazije Bora Stanković.

Cilj Famos-a je "stvaranje novih generacija ljubitelja muzike, bez predrasuda o žanrovima, promocija i afirmacija mladih talentovanih umetnika, kao i očuvanje vokalnog a cappella žanra".

"Nastupali smo na Nišvilu prošlog leta, održali koncert na Internacionalnom festivalu horor filmova u Moskvi.

Obradili smo song, odnosno muzičku temu o agentu 007 koju izvodi Billi Eilish i potom snimili video za novi film o Bondu pod nazivom Nema vremena za smrt.

Ideja nam je da nastavimo da obrađujemo filmske songove i javno ih izvodimo na filmskim premijerama pred bioskopskom publikom", dodaje Nemanja.

Učestvovali su u projektu Milice Pavlović - Evolucija Milice Pavlović, potom ostvarili saradnju sa grupom Hurricane, Sašom Matićem, Indirom Levak, Antoniom Gigovskom, Katarinom Živković, Danom Karić itd.

Poslednji u nizu projekata sa drugim pevačima je saradnja sa Milicom Todorović, sa kojom su snimili pesmu Cesarica Olivera Dragojevića, za koju je spot premijerno prikazan na dan objavljivanja ovog članka 7. decembra (što je i dan rođenja Olivera Dragojevića), na Youtube kanalu Milice Todorović.

"Zahvalio bih se Dragojevićevoj porodici, kao i Zlatanu Stipišiću Gibonniju, autoru muzike i teksta, koji su nam dozvolili da obradimo ovu numeru.

Šlag na torti je što smo pesmu uradili sa Milicom Todorović, koju smatram jednom od naših najboljih ženskih vokalnih izvođača.

Ne možemo da ne pomenemo da nam sve ovo laska, da smo se potrudili i dali sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu.

Nije mala stvar dobiti poverenje svih ovih ljudi koje sam pomenuo", kaže Nemanja za naš portal.

Članovi grupe osim njega su Tedora Vujić, Nemanja Milenković (bitbokser), Vanja Teofilović i Dušan Nedeljković (bas).

Fotografije sa snimanja spota za pesmu Cesarica u sklopu ovog teksta objavljene su uz odobrenje fotografa Filipa Olćana).

Komentari

Лепо, поздрављам али подсећам да је наш Ненад Јањић,
у музичком круговима познатији као Неша Врањанац, још
крајем 80-их формирао групу ПОП Полифонија, која је
такође без инструмената изводила песме разних жанрова.
Из те групе потекли су Викторија, сестре Баруџија...
Погледајте Ју тубе.
Младом Врањанцу желим много успеха у даљем раду !

Najnovije vesti