Vranjanac osumnjičen da je pucao na kolege u Beogradu

U Ruzveltovoj ulici u Beogradu u ponedeljak se dogodila pucnjava u kojoj je jedna osoba nastradala, dve osobe su teško ranjene, dok je napadač, Vranjanac, kasnije u svom stanu navodno pokušao da se raznese bombom - javlja Blic.

Osumnjičeni je N. S. (30) iz Vranja, koji je dobio otkaz pre nekoliko dana u firmi "Privredni savetnik za informacione tehnologije", koja se bavi izradom softvera, navodno je izrevoltiran došao u prostorije gde je nekada radio.

On je osumnjičen da je izvadio pištolj i bivšem kolegi B. K. pucao direktno u glavu, a zatim je navodno nastavio da puca. Tom prilikom ranjen je M. F.

Kako je saopšteno iz MUP-a on je oko 11 sati ispalio više pojektila iz pištolja u pravcu dvojice radnika, dok je treći (I.R.) skočio kroz prozor.

- Naša ekipa je u Ruzveltovoj 55 konstatovala smrt osobe stare oko 30 godina. U Ulici Nikodina Miloša, što je nedaleko odatle, jedna osoba je skočila kroz prozor sa visine od oko pet, šest metara i zadobila teške povrede.

Još jedna osoba ima ustrelne rane grudnog koša iznad srca, kao i desne šake - rekla je Nada Macura, portparolka Hitne pomoći.

Napadač je, piše Blic, uspeo da pobegne sa lica mesta i uputio se u stan u Ulici vojvode Savatija gde je aktivirao bombu i pokušao da izvrši samoubistvo.

On je pronađen u stanu sa teškim telesnim povredama i prebačen je na reanimaciju Urgentnog centra.

Ekipi Hitne pomoći je na ovoj lokaciji prijavljen požar.

Niko od komšija nije povređen u eksploziji.

Najnovije vesti