Vozači taksija ubuduće će morati da imaju najmanje srednju školu

Nacrt Odluke o taksi prevozu putnika i limo servisu, usklađene sa izmenama i dopunama Zakona o linijskom prevozu, usvojen je na sednici Gradskog veća u ponedeljak.

Ubuduće će biti definisan optimalan broj taksi vozila, uslovi za taksi vozače i krovna oznaka za taksi vozila, rekla je nakon sednice Gradskog veća gradska većnica za lokalnu upravu Danijela Milosavljević.

- Gradsko veće je u obavezi da u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke donese program koji će predvideti broj taksista, odnosno vozila.

Definisaće se i uslovi, školska sprema za taksi vozače; dosad smo i mali i vozače sa osnovnom školom, sada je obavezna srednja stručna sprema.

Biće i promena u oznakama za taksi vozila koju će propisati grad Vranje, na svetlećoj reklami će biti istaknut logo Vranja, serijski broj i sl.

Grad Vranje će obezbediti te krovne svetleće oznake za sva taksi vozila - rekla je Milosavljevićeva.

POLA MILIONA ZA DECU OBOLELU OD MALIGNITETA

Članovi Gradskog veća prihvatili su inicijativu gradonačelnika Slobodana Milenkovića da na namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti bude uplaćeno pola miliona dinara, saopštila je na konferenciji za novinare gradska većnica Danijela Milosavljević.

Usvojen je i nacrt o materijalnoj podršci za novorođenu decu na teritoriji grada Vranja. Za svaku godinu donosiće se odluka o visini i vrsti pomoći posebnom odlukom.

Komentari

Uhvatili see za taxi I ljude Koji jedva prezivljavaju abpune djepove na SabaBelcu a ne cisti nista

Znaci, vracate staru odluku na snagu, sto li ste pre dve godine menjali i pravili se pametni. Secate li ste kako ste se sprdali sa opozicijom kad vas upozoravala da ne ukidate srednju skolu?

Sramota je vise sta radite sa ljudima.Umesto da pustite da rade da prezivljavaju da hrane porodice a samim ti i da vam zarade plate koji vi opstinari ne zasluzujete.Pametnije je da uvedete red u taksi da se ljudi osiguraju kao prvo,da se provere taksi dozvole,da se provere da li su uopste registrovana vozila za taksi,da se naprave taksi mesta u gradu.Ocete da napravite monopol za dva taksi udruzenje u gradu koji su pare napravili sumnjivim poslovima a da posten narod ostavite bez i toga parce hleba.Lako je uzeti nekome kad si sila ali nije to ljudski treba biti velicina biti covek pa dati narodu da zivi i radi. Kad je narod sit svi je u redu u drzavi.Kad ga ostavis bez parce hleba on hteo ne hteo mora na ulicu i da menja nesto.

Najnovije vesti