Vozač kamiona pod sumnjom na krijumčarenje 500 tompusa

Vranje - Pokušaj jednog vozača kamiona da u zemlje zapadne Evrope prokrijumčari 500 tompusa, krijući ih ispod ležaja u kamionskoj kabini i u prostoru za alat, sprečili su carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Strezimirovci prema Bugarskoj.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, ovaj "neobičan slučaj otkriven je kada je tokom prepodneva na red za redovnu carinsku kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion bugarskih registarskih oznaka".

- Reč je o kamionu koji se koristi za prevoz automobila, po koje je vozač iz Bugarske i krenuo u Nemačku i Italiju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, 46-godišnji vozač je rekao da nema ništa, ali je detaljna kontrola koju su sproveli carinici i policajci dematovala njegove reči.

Naime, čim je počeo pregled kabine, osetio se aromatičan miris cigara koje su ubrzo i otkrivene ispod vozačevog ležaja.

Na tom mestu bilo je poređano 13 kesa punih tompusa raznih robnih marki "Cohiba", "Montecristo", "Trinidad" i "Julieta" - navode iz Carine.

Potom je još 7 pakovanja egzotičnih cigara pronađeno ispod alata u posebnoj pregradi namenjenoj za njegovo odlaganje.

- Najviše je bilo tompusa marke "Cohiba" čak 148 komada, potom 250 komada tompusa "Montecristo", 50 komada tompusa marke "Trinidad" i 50 komada cigara marke "Julieta".

Kako je u kamionu ukupno pronađeno 498 tompusa čija je vrednost procenjena na nešto više od 8.000 evra, što prelazi trećinu vrednosti kamiona, i vozilo je privremeno zadržano do okončanja postupka, kao i 4 kanistera sa oko 100 litara nafte koje vozač takođe nije prijavio, a prevozio ih je u prikolici - saopštavaju iz Uprave carina.

Najnovije vesti