Vojska zove dobrovoljce na služenje vojnog roka sa oružjem, plata 35.000

Ministarstvo odbrane pozvalo je sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave.

Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

"Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave, od nedavno je moguće i preko portala e-Uprava, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća Pošta Srbije širom naše zemlje.

Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, od nedavno su, kažu iz ministarstva, povećane plate koje sada u proseku iznose oko 35.000 dinara mesečno.

Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama ili na sajtu ministarstva (klikni OVDE).

Najnovije vesti

Zvezdin karavan pre par godina u Vranju. Foto ilustracija Vranje news Zvezdin karavan u utorak u Vranju »

Crvena zvezda je srpski fudbalski klub iz Beograda, deo je Sportskog društva Crvena zvezda. Najtrofejniji je domaći klub...