Vojska sprovodi obuku u Kopnenoj zoni bezbednosti FOTO

Vranje - Pripadnici Vojske Srbije, koji su tokom novogodišnjih i božićnih praznika angažovani na zadacima duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, realizovali su obuku "kako bi očuvali i unapredili borbenu gotovost za izvršavanje namenskih zadataka", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Obuka se izvodi u bazama i na posednutim objektima u okviru redovnih aktivnosti i predstavlja nastavak i nadogradnju obučavanja koje jedinice Vojske Srbije realizuju pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti.

Težište je na uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u slučaju napada na snage Vojske Srbije, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala", navode iz ministarstva.

Bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti je stabilna, dodaje se.

"Stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije dalje se unapređuje osposobljenost za izvršavanje specifičnih zadataka duž administrativne linije u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i KFOR-om, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane", piše u saopštenju.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas počinje proleće »

Vranje - U ponedeljak 20. marta počinje proleće, a formalno če nam stići u 22.24 časova.Ovo godišnje doba trajaće do 21....