Voda za piće Čerencu posle više od šesnaest godina (FOTO, VIDEO)

Stanovnici naselja "Čerenac" u Vranju, koje se nalazi na potezu naselja Raška, nakon više od šesnaest godina života u neljudskim uslovima, dobiće uskoro zdravu pijaću vodu.

To je najavio direktor Javnog preduzeća Vodovod Goran Đorđević, prilikom obilaska gradilišta gde se izvode radovi u utorak, zajedno sa narodnim poslanikom SNS-a Slavišom Bulatovićem i direktorima ostalih javnih preduzeća u gradu.

On je naglasio da Vodovod radove izvodi prema odluci Skupštine grada Vranja i nalogu Gradske uprave.

- Vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara.

Stanari će pojedinačni priključak plaćati po 24.000 dinara, a zbog teške materijalne situacije većine njih omogućili smo im da to učine na 24 mesečne rate– rekao je Đorđević.

On je demantovao glasine da će priključenjem na mrežu ove tri zgrade doći do slabljenja pritiska u vodosnabdavnju ostalih građana naselja Raška, te da u tom smislu "nema nikakvih bojazni".

Narodni poslanik SNS-a Slaviša Bulatović kazao je da delegacija gradskog javnog sektora "nije došla na lice mesta da se žali", već da pokaže da je ova vlast "spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima građana".

- Građani u ovoj vlasti prepoznaju pre svega odgovornost.

Mi smo o ovom problemu govorili dve godine, kucali smo na sva vrata, i kod načelnika okruga, i kod Ministarstva građevine, i evo uspeli smo da obezbedimo taj privremeni priključak - kazao je Bulatović.

On je naglasio da će konačno rešenje za potpunu urbanizaciju "Čerenca" biti moguće nakon razrešenja sudskog spora koji se trenutno vodi kod Apelacionog suda.

- Ima tu pomalo i sudske neažurnosti, jer spor traje više od deset godina.

Predmet je po žalbi kod Apelacionog suda, pa je ukinuti i vraćen Osnovnom sudu.

Umešala se i Gimnazija u postupak, verujem da ćemo uskoro doći do pravnosnažne presude, da ove zgrade dobiju upotrebnu dozvolu – rekao je Bulatović koji je i član skupštinskog odbora za pravosuđe.

Mile Dinov, koji je predvodio ostale stanare u pregovorima sa vlastima u vezi sa rešavanjem ovog problema, rekao je da se ovime "ostvaruje san stanara" koji petnaest godina žive u gotovo nemogućim uslovima.

- Zahvalni smo, ne mogu da izrazim koliko, jer nam je dosta nošenja sudova sa vodom, tuširanja lončićima i slično.

To nije život dostojan 21. veka – rekao je Dinov.

Život u neljudskim uslovima za oko 35 porodica počeo je 2. maja 2002. godine, kada su se na divlje uselili u još nezavršene zgrade. Neki su, kako se tada govorilo, navodno to učinili i nezakonito, jer se nisu našli na "Jumkovim" rang-listama za dodelu stanova.

Komentari

Pravo na te stanove imaju preko 10.000 radnika, tako da je ovo protivpravno otimanje imovine svih Jumkovih radnika. Doticne treba iseliti iz stanova i da plate svu ostecenu imovinu Jumkovih radnika. Kad imaju pare za automobile i voznju sa njima imaju pare i da plate kiriju. Svi radno sposobni, a otimaju. Uz sve to i sami su primali plate za rad u Jumku. Potrosili na putesestvije, provod, odmore, mora, banje a sad nemaju gde pa otimaju tudje.

Najnovije vesti