Vlast kreira plan za zaštitu zdravlja migranata

Gradske i republičke institucije kreiraće u narednom periodu plan aktivnosti s ciljem adekvatnije zaštite zdravlja migranata, saopšteno je preko zvaničnog gradskog sajta.

- Nakon toga, sledi usvajanja ovog strateškog dokumenta za Grad Vranje, koji će omogućiti lakše upravljanje rizikom u mogućim kriznim situacijama izazvanim velikim prilivima migranata i predstavljati osnovu za apliciranje kod donatora za obezbeđenje zdravstvenih sredstava i opreme - navodi se u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

S tim u vezi, u maloj sali Skupštine grada Vranja održan je sastanak o nastavku aktivnosti na izradi Lokalnog akcionog plana za krizne situacije i uticaj na zdravlje migranata, kojem su u ime gradskog rukovodstva prisustvovali Aleksandar Stajić i Aleksandar Tomić, pomoćnici gradonačelnika.

Razgovor o preduzimanju daljih mera na izradi ovog važnog dokumenta vođen je sa dr Jasminom Tanasković iz SKGO, Predragom Životićem, koordinatorom projekta u SZO "Otvorene zajednice-uspešne zajednice“" i ostalim relevantnim subjektima.

Najnovije vesti