Kampanja za integraciju migranata i u Vranju

U Vranju, Preševu i još pet gradova (Šid, Beograd, Subotica, Sremska Mitrovica, Niš), započeće uskoro kampanja podrške integraciji migranata u lokalnu sredinu.

Kako javlja Tanjug, cilj je "da se ublaži socijalna distanca prema migrantima".

Što se tiče Vranja, u planu je da organizacije civilnog društva roditelje i decu uče razumevanju kulturnih razlika.

U Preševu su, pak, planirane aktivnosti na prevazilaženju jaza između lokalnog i migrantskog stanovništva i njihovo međusobno bolje upoznavanje.

- Rešenje problema izbeglica nisu ograde i vraćanje tih ljudi nazad, jer niko na takav put ne kreće bez ozbiljnih i teških razloga.

Pravi pristup je da zajedno dođemo do rešenja koje je prihvatljivo i dobro za sve, za one koji su svoje zemlje napustili i za nas koji smo ih u svojim zemljama dočekali - rekao je direktor predstavništva Fondacije "Konrad Adenauer" za Srbiju i Crnu Goru Norbert Bekman Dirkes, na sastanku na kom su odabranim organizacijama civilnog društva iz ovih gradova dodeljena sredstva da realizuju kampanju u svojim sredinama.

Lokalna kampanja j deo međunarodnog projekta "Gradimo zajedno - monitoring i javno zastupanje u lokalnim zajednicama" koje, uz podršku Evropske unije, sprovode Fondacija "Konrad Adenauer", udruženje "Atina" i Makedonsko udruženje pravnika.

Najnovije vesti