Vlasnici teretnih vozila moraju podneti zahtev za kretanje u tzv. plavoj zoni

Na osnovu Rešenja o određivanju "plave zone" na teritoriji Vranja, kojim je utvrđen poseban režim saobraćaja teretnih motornih vozila, Gradska uprava pripremila je zahteve za odobrenje kretanja, zaustavljanja i parkiranja u plavoj i pešačkoj zoni.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, zahtevi će se podnositi Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine, na propisanom obrascu.

Zahtev će moći da se preda preko pisarnice ili elektronskim putem na e-mail [email protected].

Obrasci zahteva su dostupni na OVOM LINKU.

Podsećanja radi, "plava zona" ograničena je ulicama Bulevar Avnoja, 11. Kongresa, Omladinskih brigada, Kraljevića Marka, Dubrovačka, Vuka Karadžića, Niška, Zlatiborska, Trg 7. Septembra, Dr. Kopše, Filipa Kljajića, Cetnjska, Vojvode Stepe, Zmaj Jove, Kosovska, Mišarska, Gnjilanska, Braće Veljkovića, Kolubarska i Trg Bratstva Jedinstva.

Unutar "plave zone" nalazi se pešački sektor koji se reguliše posebnim rešenjem.

U "plavoj zoni" dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih kategorija teretnih motornih vozila u skladu sa ovim rešenjem, izuzev u pešačkom sektoru "plave zone" koji se reguliše posebnim rešenjem.

SATNICA

U "plavoj zoni", ne uključujući pešački sektor, dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje:

1. teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase do 3,5 t u vremenu od 00.00 do 24.00 sata
2. teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase preko 3,5 t u vremenu od 00.00 do 08.00 i od 20.00 do 24.00 sata, osim teretnih motornih vozila korisnika carinskog terminala i špedicije, kojima je dozvoljeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje u ulicama 11. Kongresa i Omladinskih brigada u vremenu od 00.00 do 24.00 sata.
3. teretnih motornih vozila svih kategorija koja se koriste za hitne intervencije, radnim mašinama i specijalnim teretnim vozilima u vremenu od 00.00 do 24.00 sata.

Najnovije vesti