Vlasinsko jezero među 50 najpopularnijh Instagram lokacija u Srbiji

Vranje - Vlasinsko jezero našlo se na listi 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji, objavljeno je sa GetByBus, platforme za pretragu i kupovinu autobuskih karata, sa sedištem u Splitu.

Sa ove platforme saopštili su da su se među različitim pristupima izradi liste najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji, odlučili da odaberu znamenitosti umesto gradova.

"Kao rezultat toga, na listi ćete pronaći Nišku tvrđavu umesto Grad Niš.

Pronalazak znamenitosti obavljen je uz pomoć usluge Google Travel.

Kako bismo suzili izbor i definisali najpopularnije, poslužili smo se Google recenzijama.

Međutim, razmatrali smo samo atrakcije koje imaju više od 100 recenzija.

Sledeći korak bio je prikupljanje broja mentiona i hashtagova na Instagramu, kako na izvornom, tako i na engleskom jeziku.

Broj spominjanja prikupljen je u julu 2023. godine, pa će brojke prirodno rasti kako vreme prolazi.

Na kraju smo sortirali lokacije prema broju spominjanja i dobili našu konačnu listu 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji", navode sa GetByBus.

Ukupan broj mentiona za Vlasinsko jezero na ovoj platformi bio je 13.269.

"Smešteno u mirnom krajoliku južne Srbije, Vlasinsko jezero je omiljeni beg za putnike koji traže prirodu. Jezero nije potpuno prirodno, već rezultat projekta izgradnje brane. Ipak, jezero je visoko cenjeno zbog svoje mirne atmosfere i okolne divljine. Kristalna voda deluje kao ogledalo, odražavajući šumu i bogatu bioraznolikost koja je okružuje. Velik broj ljubitelja ptica i životinja često dolazi na jezero kako bi uživali u spektakularnim pogledima. Osim toga, Vlasinsko jezero nudi više od samo slikovite lepote – poziva putnike da se posvete ribolovu, vožnji čamcem i planinarenju, pretvarajući običan izlet u aktivan i avanturistički istraživački doživljaj", obrazloženo je na platformi GetByBus.

Na ovoj platformi bave se i pisanjem bloga, na kojem objavljuju tekstove o putovanjima i popularnim destinacijama.

Najnovije vesti