Vladičin Han dobija novi grb i zastavu, autoru nagrada od 100.000

Vranje - Do kraja novembra ove godine opština Vladičin Han će, umesto sadašnjeg, dobiti novi grb i zastavu koju do sada nije imala, potvrđeno je Vranje News-u u lokalnoj samoupravi.

Konkurs za izradu idejnog rešenja grba i zastave raspisala je stručna komisija, koju je formiralo opštinsko veće, a na čelu komisije je prof. dr Dejan Antić sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Grb i zastava opštine Vladičin Han, kako stoji u tekstu konkursa, biće "u skladu sa principima i pravilima savremene heraldike", a odgovaraće "istorijskim i stvarnim činjenicama vezanim za opštinu Vladičin Han".

Grb će, piše dalje u tekstu, "odražavati geografske, istorijske i privredne osobenosti opštine i njene specifičnosti u skladu sa tradicijom i istorijom Vladičinog Hana".

Autori će, shodno propozicijama, radovima konkurisati za mali, srednji i veliki grb i za zastavu opštine.

Autoru rešenja koje komisija odabere za grb i zastavu opštine Vladičinom Han, pripašće nagrada u neto iznosu od 100.000 dinara.

Konkurs za izradu idejnog rešenja grba i zastave objavljen je na sajtu opštine Vladičin Han 1. septembra, a trajaće dva meseca.

Na ovaj način će se opština Vladičin Han pridružiti spisku onih gradova i opštinama u Srbiji, koji su, uglavnom posle 2000. godine, dobili heraldičke simbole grba i zastave.

Heraldičke grbove i zastave u Pčinjskom okrugu do sada imaju Vranje, Surdulica, Bosilegrad i Trgovište.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...