VJT: Apelacioni sud potvrdio maksimalnu kaznu za teško ubistvo kod Lučana

Presuda Goranu Petroviću iz Niša na 40 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo, počinjeno na štetu bivše supruge J. P. iz Gnjilana i njene majke D. I. iz Mramornog brda i lakše povređivanje maloletne ćerke H.P, potvrđena je na Apelacionom sudu u Nišu i postala je pravnosnažna, saopštilo je Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju.

Njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u koju je uključena i sankcija za izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.

Drugookrivljeni Saša Cvetanović osuđen je na šest meseci zatvora za izvršenje krivičnog dela "pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela".

Osumnjičeni Petrović je 4. maja 2017. godine, oko 17.30 časova, na državnom putu B1 reda, na relaciji Lučane – Bujanovac, lišio života suprugu i taštu, a ćerku teško povredio.

Cvetanović se teretio da je pomogao osumnjičenom tako što ga je odvezao do Bujanovca, da bi se potom ovaj udaljio u nepoznatom pravcu drugim vozilom.

- Nije prijavio krivično delo i izvršioca, odnosno prijavio ga je tek nakon proteka više sati od izvršenja krivičnog dela, omogućivši na taj način osumnjičenom G.P. da pobegne u nepoznatom pravcu - piše u optužnici.

Optužnica je podignuta 8. septembra 2017. godine.

Najnovije vesti