Visoki savet sudstva razmatra Petruševićevu prijavu protiv vranjskog sudije

Prijava koju je u svojstvu građanina podneo Ivica Petrušević iz Vranja protiv jednog sudije Osnovnog suda "prosleđena je na nadležnost i dalje postupanje disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva (VSS), kaže se u odgovoru iz VSS-a na Petruševićevu pritužbu na postupanje sudije.

Podnesak koji je Petrušević dobio od VSS-a potpisala je predsednica Disciplinske komisije Milevka Milenković.

Petrušević, inače privatni preduzetnik iz Vranja i lider GG Građanski pokret Vranje, podnosio je prijave VSS-u protiv jednog sudije u dva navrata, 23. i 24. septembra ove godine.

On je za Vranje News rekao da je ranije podneo zahtev za izuzeće dotičnog sudije Osnovnom sudu u Vranju.

"To sam učinio izražavajući sumnju na pristrasnost i prigovarajući zbog neobjektivnog pristupa sudije u predmetu u kome me zbog navodnih pretnji tužio S.N, policijski inspektor iz Vranja.

"Sudija ne poštuje nalaz stručnjaka elektronske struke, ne poziva mene i mog branioca na ročišta.

Znajući kakvo je lokalno pravosuđe nemam drugog izbora nego da se obratim Visokom savetu sudstva i iznesem primedbe na nekorektan odnos prema meni kao optuženom", rekao je Petrušević za Vranje News, napomenuvši da očekuje pozitivnu odluku disciplinskih organa VSS u ovom slučaju.

Disciplinski tužilac VSS-a nadležni je organ za postupanje po prijavama protiv sudija zbog eventualno učinjenih disciplinskih prekršaja.

Najnovije vesti