Vikend za ponos maratonaca: Stošiću Plavi krug, Ćukoviću lični rekord

Vranjski maratonac Kristijan Stošić osvojio je prvo mesto na maratonu na "Plavom krugu" u Beogradu i postavio novi rekord staze, a Saša Ćuković popravio je lični rekord u maratonu za 22 minuta i na istoj stazi istrčao vreme 3,28 minuta, objavljeno je iz Atletskog kluba Vranjski maratonci.

- U subotu je, u trci na 10 kilometara na Ceru, Kristijan Stošić zauzeo treće mesto iza vrhunskih maratonaca Miloša Dajevića i Miroslava Dukadinovića, što se smatra velikim uspehom - saopštio je klub.

Ipak, poručuju iz kluba, možda je "najveći utisak ovog vikenda učešće članova AK Vranjski maratonci Sanje Nakić i Miloša Antića na polumaratonu u libanskom Bejrutu".

- Prvi Bejrutski maraton održan je 2003. godine, a na šesnaestom po redu, koji je održan ovog vikenda, učestvovalo je preko 5.000 maratonaca.

- Drago mi je što sam uspešno zavšila trku i što sam na ovaj način uspela da malo više upoznam Bejrut i duh ovog grada - rekla je Nakićeva.

Miloš Antić, inače sportski direktor kluba, izjavio je da mu je bila čast da predstavlja Vranje i Vranjske maratonce na svom tridesetom polumaratonu.

- Sa trke nosim lepe utiske, uživao sam u razgledanju grada tokom trke.

Pohvalio bih organizatore trke i nadam se da ću ponoviti učešće u Libanu - rekao je Antić.

Naredna trka za AK Vranjski maratonci biće za dve nedelje u Prilepu.

- Ovim putem klub se zahvaljuje gradu Vranju na podršci, kao i firmama Kavim Jedinstvo i Kema iz Bujanovca - navode iz kluba.

Najnovije vesti