Više od hiljadu doza vakcina dato u subotu u Vranju

U Sportskoj hali u Vranju u subotu su date 1.043 doze vakcina protiv koronavirusa, saopšteno je u nedelju ujutro iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

Direktorka ZC Ljiljana Antić naglasila je da je glavni vakcinalni punkt u Sportskoj hali "odličan prostor za organizaciju masovne imunizacije stanovništva, pre svega većih, organizovanih grupa građana kao što su situacije kada na vakcinaciju dolaze građani Republike Severne Makedonije".

U subotu se prvom dozom Fajzera vakcinisalo 250 građana iz susedne države.

- Ponosni smo na instrukciju iz Ministarstva zdravlja da nastavimo sa imunizacijom makedonskih državljana.

Dolazili su nam ljudi iz Skoplja, Kumanova, Tetova, Velesa i ostalih gradova Severne Makedonije.

Država Srbija je uspela da obezedi dovoljno vakcina za sve naše građane i otišla korak dalje, uspešno imunizujemo i naše susede i to je vrlo značajno za ceo region - rekla je Antićeva.

Žarko Stojanov iz Velesa dodao je da je došao na vakcinaciju sa roditeljima i prijateljima, u organizaciji "Spone", Udruženja Srba u Severnoj Makedoniji.

- Nema vakcina u Makedoniji, samo za starije od 50 godina.

Želimo da se zaštitimo od korone, do sada smo izdržali nismo se zarazili i ne želimo da se razbolimo, želimo da putujemo.

To što možemo da se vakcinišemo u Srbiji nam mnogo znači i zahvalan sam vašoj državi što nam je omogućila da se vakcinišemo - kazao je Stojanov, a prenosi zvaničan sajt ZC Vranje.

Najnovije vesti