Više od 500 preventivnih pregleda za vikend u ZC Vranje

Čak 501 preventivni pregled, na koje su tokom proteklog vikenda u organizaciji Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju mogli i građani bez zdrastvenog osiguranja, obavljeno je u Domu zdravlja i Opštoj bolnici ove ustanove.

Kako je saopšteno iz ZC u subotu je u Domu zdravlja pregledano 138, a u Opštoj bolnici 77 Vranjanaca.

U nedelju je u DZ na pregled došlo 160, a u bolnicu 126 građana.

"Najviše preventivnih pregleda urađeno je u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u Domu zdravlja, dok je u bolnici najviće interesovanje naših građana bilo za ultrazvučne preglede abdomena.

Veliko interesovanje bilo je i za pregleda na Internom odeljenju", navode iz ZC Vranje.

Direktorka Ljiljana Antić izjavila je za zvaničan sajt ZC da non-kovid sistem ove ustanove "nije bio zapostalvjen" tokom pandemije.

"Sve vreme funkcionišu sve službe i svi građani dobijaju potrebnu zdravstvenu zaštitu.

Pozivam ih da i narednog vikenda iskoriste akciju besplatnih zdravstvenih pregleda i provere svoje zdravstveno stanje, bez obzira na to da li su zdravstveno osigurani ili ne", rekla je Antić.

Ona je, takođe, pozvala sve nevakcinisane Vranjance da se vakcinišu.

"Ako u tom smislu imaju bilo kakve nedoumice mogu tokom akcije preventivnih pregleda da se konsultuju sa našim lekarima koji su im na raspolaganju.

Istakla bih ovom prilikom da je vakcinacija prevencija, a kada govorimo o COVID-19 vakcinacija je je najmoćnije oružje u borbi protiv ovog virusa", zaključila je Antić.

Najnovije vesti