Vezba Platinasti vuk 18 u bazi Jug

Međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 18" počela je u ponedejak, 11. juna u bazi "Jug" blizu Bujanovca.

Na vežbi učestvuje oko 500 pripadnika vojski, odnosno oficiri, podoficiri i vojnici iz SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, BiH, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i domaćina Srbije.

Učesnike je pozdravio Slobodan Stopa, pukovnik Vojske Srbije koji je istakao "da je vežba odlična prilika za sticanje i razmenu novih iskustava učesnika".

- Kao domaćini, potrudićemo se da vam, kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju -rekao je Stopa.

Vežba će biti izvođena po temama "Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama - neubojito oružje" i "Operacija očuvanja mira", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće i procedure i postupke prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama u međunarodnom okruženju.

Cilj vežbe, koja će trajati do 22. juna, je da unapredi razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

Najnovije vesti