Velika zaplena na Preševu: Dvadeset kilograma droge u tapacirungu i gepeku (FOTO)

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika i zaplenili više od 20 kilograma droge, saopštava Uprava carina.

Zaplenjeno je više od 19 kilograma marihuane i nešto više od kilograma heroina.

- Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati, kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio ''mercedes A klase'', albanskih registarskih oznaka, koji je na prelaz pristigao iz Makedonije.

Automobilom je upravljao albanski državljanin, koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi - navode iz Carine.

U saradnji sa policijskim službenicima, carinik, koji je posumnjao da se u automobilu ipak nešto krije, uspeo je ubrzo da potvrdi svoje sumnje, kaže se u saopštenju.

- Naime, u zadnjim bočnim "krilima", između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih "krila", pronašao je 26 paketa (15,64 kilograma) marihuane.

U šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno je i 2 paketa (1,068 grama) heroina - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Nedugo nakon što je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas pristigao 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka.

Ovaj krijumčar, za razliku od prethodnog, nije ni pokušao da kamuflira narkotike koje prevozi.

Tri paketa marihuane, ukupne težine 3,948 grama, otkriveni ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.

I ovaj automobil je kao i prethodni detaljno pregledan i na carinskom skeneru kako bi se isključila bilo kakva mogućnost da u njima ima još skrivenih opijata - navodi se u saopštenju Uprave carina.

POLICIJA: Osumnjičenom policijsko zadržavanje do 48 sati

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije u saradnji sa Upravom carina, na Graničnom prelazu Preševo, na ulazu u Republiku Srbiju, zaplenili su više od 15,5 kilograma marihuane i više od kilogram heroina, saopštila je Policijska uprava Vranje

- Policija je 28 paketa oblepljenih selotejp trakom, sa ukupno 15 kilograma i 643 grama marihuane i kilogram i 68 grama heroina pronašla u posebno izrađenim bunkerima u konstrukcionim šupljinama iznad zadnjih točkova u automobilu „mercedes“, kojim je upravljao albanski državljanin (1965).

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojih droga, policija je uhapsila osumnjičenog

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu - saopštava policija.

Najnovije vesti