Heroin vredan milion evra otkriven na prelazu Preševo (FOTO)

Deset kilograma heroina otkriveno je i zaplenjeno na graničnom prelazu Preševo, saopštila je u ponedeljak Uprava carina Srbije.

Prekršaj je otkriven kada su policijski službenici iz Prokuplja dopratili sumnjivi ''folksvagen tiguan'' do prelaza, kako bi bio pregledan na carinskom skeneru.

- Zahvaljujući tom uređaju, potvrđeno je da se u automobilu čačanskih registarskih oznaka, kojim je putovao državljanin Srbije (26), nalazi nešto čemu u unutrašnjosti konstrukcije vozila nije mesto.

Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u podu automobila, zbog čega je vozilo sprovedeno do garaže radi detaljne kontrole.

Nakon što su carinici uklonili suvozačevo sedište, otkriven je specijalno napravljeni bunker, u kome se nalazilo čak 18 kesa punih heroina, teških gotovo 10 kilograma - saopštila je Uprava carina.

Vozilo je doveženo na skener na graničnom prelazu Preševo iz okoline Prokuplјa, gde su dvojica osumnjičenih zaustavljeni u momentu kada su se kretali iz Niša ka Prokuplјu. Kako u okruženju ne postoji skenerska oprema za pregled vozila, auto je poslat u Preševo na skener, gde je locirano mesto bunkera u automobilu. Prema nezvaničnim informacijama, droga je visokog procenta čistoće i vredi oko milion evra.

Najnovije vesti