Veličković zbog Vučića spremio krivične prijave protiv vranjskih direktora

Predsednik Odbora za ljudska prava u Bujanovcu Svetislav Veličković izjavio je da će podneti krivične prijave protiv direktora javnih preduzeća i ustanova u Vranju, zbog toga što su primoravali zaposlene da prisustvuju mitingu Aleksandra Vučića.

Predsednik odbora za ljudska prava je objasnio da organizacija na čijem je čelu, ima saznanja da su vranjski direktori naređivali radnicima da budu na Vučićevom mitingu, održanom 6. februara u Vranju.

- Radi se o teškoj zloupotrebi službenog položaja zbog čega ćemo podneti krivične prijave - istakao je Veličković.

Po njegovim rečima, "pored eksplicitnih naređenja" bilo je slučajeva u kojima su direktori određenih ustanova "sugerisali" radnicima da bi bilo poželjno da prisustvuju mitingu što, takođe, kako kaže Veličković "predstavlja direktan pritisak", pa ni oni "neće biti pošteđeni krivičnih prijava".

PRIJAVA I PROTIV KAMBERIJA

Veličković je kazao da je u pripremi i krivična prijava protiv predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija zbog, kako kaže, "nepoštovanja države".

- Kamberi "poziva na otcepljenje dela teritorije države Srbije", na šta "državni organi ne reaguju" - rekao je Veličković.

Najnovije vesti