Većnici usvojili Nacrt odluke o budžetu za 2022. godinu

Nacrt odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu usvojen je na 66. sednici Gradskog veća u ponedeljak.

Gradski većnik za finansije Bojan Kostić izjavio je na konferenciji za medije nakon sednice da je Odlukom o budžetu za narednu godinu predviđeno povećanje prihodne strane za 12 odsto u odnosu na početni budžet iz 2021. godine.

Tekući prihodi projektovani su na 2,8 milijarde dinara, a deficit na iznos 103,8 miliona odnosno 3,6 odsto u odnosu na projektovane prihode.

"Rashodi su planirani u iznosu od 2,94 milijarde", rekao je Kostić.

Kazao je da je za Komunalni program predviđeno 555 miliona dinara, od toga 230 miliona za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja, ATD ambulante i odeljenja Neurologije.

"Za oblast poljoprivrede planiran je 41 milion, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu.

U narednoj godini akcenat je stavljen na unapređenje i zaštitu životne sredine na teritoriji grada.

U tom smislu veoma je značajan projekat "Čista Srbija", koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom građevine, na osnovu kojeg su obezbeđena sredstva u visini od 60 miliona dinara za izgradnju 140 kilometara fekalne kanalizacije u selima na području Vranja.

Iz budžeta grada u narednoj godini izdvojiće se sredstva u visini od 120 miliona dinara za projekte koji se realizuju u saradnji sa republikom i to za izgradnju stanova za pripadnike Službi bezbednosti, Centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška i rekonstrukciju Zdravstvenog centra", naglasio je Kostić.

Ostale odluke

Na sednici u ponedeljak usvojen je Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama. Razmatrani su i usvojeni predlozi mera za unapređenje podrške podsticajnom roditeljstvu i ranom razvoju dece, kao i Predlog odluke o odobravanju subvencije za samozapošljavanje. Gradski većnici usvojili su i Predlog Rešenja o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife, po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti