Vanić menja Božičića na klupi Radnika

Radnik je u Ujedinjenih arapskim emiratim pronašao zamenu za trenera Slavišu Božićića i to u liku Nenada Vanića, srpskog stručnjaka koji je godinu dana radio u drugoligašu Hati, objavio je Sportski žurnal.

Reč je o treneru koji je pre odlaska u inostranstvo trenirao Radnički iz Nove Pazove, Slogu iz Petrovca na Mlavi, Donji Srem, Bežaniju, Metalac, Vojvodinu i Proleter.

Kao igrač nastupao je u velikom broju klubova od kojih se izdvajaju Crvena zvezda i Obilića.

Informaciju o Vanićevom angažmanu potvrdio je predsednik Surduličana Stanislav Tončev.

- Rezultati su bili jedini razlog prekidanja saradnje sa Božičićem.

Naslediće ga Nenad Vanić, povratnik u srpski fudbal - kazao je Tončev.

On je dodao da lično poznaje Vanića šest, sedam godina.

- Imali smo razgovore oko preuzimanja trenerske pozicije i dok je Radnik bio u nižem rangu, ali su se u poslednjim trenucima izjalovili.

Sada, kad je Vanić iskusniji, još je bolji momenat da preuzme Radnik.

Vodili smo se time da je svuda gde je radio, srazmerno organizacijama klubova, u tom trenutku pravio najbolje moguće rezultate.

Mi ćemo kao klub njemu kao šefu stručnog štaba stvoriti sve neophodne uslove za ostvarivanje dobrih rezultata - rekao je Tončev, uz napomenu da je saradnja sa Vanićem dogovorena do kraja tekuće sezone.

Vanić preuzima ekipu u vrlo delkatnom momentu.

Radnik posle pet kola u Super ligi ima samo tri boda i trinaesti je u superligaškom karavanu, a u sledećem kolu u Surdulicu dolazi beogradski Partizan.

Taj meč je trebalo da se odigra predstojećeg vikenda, ali je odložen zbog obaveza Beograđana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Najnovije vesti