Važna pobeda Surduličana: Radnik - Napredak 1:0 (VIDEO)

Fudbaleri surduličkog Radnika pobedili su kruševački Napredak sa 1:0 (0:0), u veoma važnoj utakmici u borbi za plej-of, Super lige Srbije.

Radnik je i u prvom delu utakmice bio nadmoćniji, ali je otpoir gostiju slomio tek na početku drugog poluvremena golom Miloša Milovanovića u 56. minutu.

Utakmica je počela nenadanom izmenom u ekipi Radnika već u 11. minutu kada je trener domaćih Milan Milanović bio prinuđen da umesto povređenog Filipa Stanisavljevića uvede Bratislava Pejčića.

Istovetna situacija dogodila se u 28. minutu na drugoj strani, kada je povređenog Andreja Ilića u ekipi Napretka zamenio Anes Rušević.

U 32. minutu kod domaćina je požuteo Lazar Kojić.

Radnik je u prvom poluvremenu imao više od igre, četiri udarca više u pravcu gola (5:1) i sedam kornera, ali nije uspeo da probije odbranu Kruševljana. Na kraju je odnos u udarcima ka golu bio 9:3 u korist domaćina.

Posle vodećeg gola domaćina zaigralo se nešto žustrije.

U 59. minutu požuteo je Rušević kod gostiju, a trener Kruševljana Milorad Kosanović zamenio je i prvog igrača u 60. minutu kada je Eskić ušao umesto Jovića.

Trener Radnika Milanović odgovorio je uvođenjem Ivana Krička u 66. minutu umesto Bogdana Stamenkovića.

U 72. minutu žuti karton u ekipi Napretka dobio je Nemanja Petrović.

Milanović je osvežio ekipu i u 77. minutu uvođenjem Nikole Kovačevića umesto Rista Ristovića, a Kosanović odgovorio uvođenjem Zukanovića umesto Alivodića.

Rušević, koji je kod gostiju u igru ušao u 28. minutu, uspeo je da dobije drugi žuti karton u 82. zbog čega je morao da napusti igru.

Jesenas je u Kruševcu, kada je Napredak bio u mnogo boljoj formi od Radnika, meč završen rezultatom 1:1.

Radnik je posle ove utakmice sustigao Kruševljane na tabeli Super lige. Obe ekipe imaju po 35 bodova, Napredak je šesti zbog bolje gol razlike, Radnik sedmi, a novosadski Proleter na osmom mestu ima 34 boda.

Novosađani od 18 časova gostuju Mačvi u Šapcu.

Radnik će u sledećem kolu za dve nedelje gostovati Čukaričkom.

Najnovije vesti