Usaglašen sporazum o upravljanju komunalnim otpadom

Usaglašen je tekst Sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova upravljanja komunalnim otpadom na drugoj sednici Međuopštinske koordinacione radne grupe za podršku uspostavljanju i sprovođenju sistema upravljanja čvrstim otpadom u Pčinjskom upravnom okrugu.

Sporazum, između ostalog, predviđa nadležnosti zajedničkog međuopštinskog koordinacionog tela, kao i način formiranja cene za deponovanje komunalnog otpada na budućoj regionalnoj deponiji.

Na sastanku je bilo reči i o međusobnim odnosima javnih komunalnih preduzeća koja obavljaju usluge sakupljanja i transporta komunalnog otpada na teritoriji učesnika, sa svojim osnivačima i sa javnim komunalnim preduzećem koje upravlja regionalnom deponijom.

U skladu sa već utvrđenim modelima iz Regionalnog plana, učesnici sastanka saglasili su se da izgradnjom i radom regionalne deponije upravlja Javno komunalno preduzeće Komrad, čiji je osnivač Grad Vranje.

Na sastanku su govorili predsednica Međuopštinske radne grupe Nela Cvetković, gradski većnik Danijel Vasiljević i predstavnici jedinica lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga.

Najnovije vesti