Uručeno dvanaest ugovora za solarne panele na porodičnim kućama

Drago mi je da su građani prepoznali prednosti ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije, nakon početnih sumnji pre dve godine kada smo objavili prvi poziv za subvencije u domenu energetske efikasnosti, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je uručio 12 ugovora građanima Vranja za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama.

"Grad Vranje, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike - Upravom za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, drugu godinu zaredom sufinansira do 50% od vrednosti ukupne investicije na ugradnji solarnih elektrana sa pratećom opremom na porodičnim kućama budućih proizvođača - kupaca električne energije.

Za ove nemere Grad Vranje i resorno ministarstvo izdvojili su oko 4,4 miliona dinara.

Nadam se da će potpisnici ugovora podeliti svoja iskustva i sa ostalim građanima, što je jako važno, kako bi se na sledeće javne pozive javio što veći broj korisnika.

Tim pre jer je i državi i lokalnoj samoupravi veoma važno da što više energije dobija iz obnovljivih izvora", istakao je Milenković.

Najnovije vesti