Uručeni ugovori za zamenu stolarije, ugradnju kotlova i solarnih panela

"U budžetu za narednu godinu predvideli smo sredstva u iznosu od 5 miliona, što znači da će i resorno ministarstvo učestvovati sa isto toliko sredstava, tako da će biti znatno veći broj korisnika nego ove godine", izjavio je u sredu gradonačelnik Vranja Milenković, uručujući ugovore građanima kojima su odobrene subvencije za zamenu stolarije, kotlova i ugradnju solarnih kolektora.

"Podizanje energetske efikasnosti je nacionalni cilj i jedan od najvažnijih projekata u energetici koji je jako važan za sve.

Najpre za vas koji ćete manje trošiti energiju i imati niže račune, a onda i za sve nas zajedno jer ćemo imati zdraviju životnu sredinu", kazao je MIlenković.

Parametri pokazuju, dodaje je on, da je potršnja energije kod nas "40 odsto veća od proseka u zemljama EU".

"Cilj države, a i naše lokalne samouprave je da manje trošimo energiju, kako u javnim objektima, tako i u domaćinstvima, kao i da podstaknemo građane da u što većem obimu primenjuju mere energetske efikasnosti", naveo je gradonačelnik.

Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojili su ove godine oko 5 miliona dinara za subvencionisanje ove tri mere energetske efikasnosti na individualnim stambenim objektima za ovu godinu.

Najnovije vesti