Uručeni ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije

Ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova uručeni su u četvrtak građanima Vranja koji su učestvovali na javnom pozivu .

Reč je o merama koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zahvalio se građanima na učestvovanju u projektu unapređenja mera energetske efikasnosti, koje lokalna samouprava realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

"Veoma je važno razvijanje svesti o neophodnosti unapređenja mera energetske efikasnosti, jer se na taj način se smanjuje potrošnja električne i toplotne energije, a istovremeno čuva životna sredina.

Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike za ovu godinu opredelili su blizu 12,5 miliona dinara za subvencionisanje pet mera energetske efikasnosti na porodičnim objektima i stanovima.

Ono što je veoma važno je da što veći broj građana učestvuje u projektima energetske sanacije i da svi zajedno preduzimamo mere na unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine", rekao je Milenković.

Najnovije vesti