Uručene kacige srednjoškolcima: Cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju

Akcija podele kaciga za motocikliste u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, održana je u Vranju.

Vranjskim srednjoškolcima, koji imaju važeću dozvolu za kategorije AM, A1 i A2, zaštitne kacige uručio je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

On je izrazio zadovoljstvo što je Grad Vranje preko Saveta za bezbednost saobraćaja u prilici da doprinese povećanju bezbednosti na gradskim ulicama.

"Verujem da ste svi vi savesni vozači, da u toku vožnje poštujete propise kako biste zaštitili ne samo sebe već i ostale učesnike u saobraćaju.

Želja nam je da kroz rad Saveta za bezbednost saobraćaja kod mladih generacija usadimo dobre navike i lepo ponašanje u saobraćaju.

U tome nam svakako pomaže i republička Agencija za bezbednost saobraćaja", istakao je Tričković.

Profesor srednje Tehničke škole i član Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Vranja Ivica Ristić održao je predavanje za motocikliste i mopediste.

On je govorio o ponašanju u saobraćaju, izneo podatke o učestalosti motociklista i mopedista u saobraćajnim nezgodama i potencirao značaj upotrebe zaštitne opreme.

Prema podacima koji su izneti ovom prigodom za 20 godina u Srbiji su stradala 1.572 vozača mopeda i motocikala.

Najnovije vesti