Uručena Svetosavska priznanja: I kontinuitet i tradicija FOTO/VIDEO

Specijalna priznanja Sveti Sava uručena su u sredu ovogodišnjim laureatima u Vranju - Predškolskoj ustanovi Naše dete, Osnovnoj školi Vuk Karadžić, Gimnaziji Bora Stanković i Miomiru Dejanoviću, nastavnik razredne nastave u OŠ Svetozar Marković.

Na svečanosti u sali Pozorišta Bora Stanković gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, nakon što je dobitnicima uručio priznanja "za sveukupan rad i dostignuća u oblasti obrazovanja", istakao je da je ovogodišnja Svetosavska nedelja održana u izmenjenim okolnostima zbog pandemije izazvane koronavirusom, ali i da je "održan kontinuitet i nastavljena tradicija održavanja manifestacije u slavu Svetog Save".

- Veći deo školske godine koja je za nama prosvetni radnici i učenici radili su u potpuno izmenjenim okolnostima, svi zajedno bili su stavljeni pred jedan veliki ispit.

Tim pre jer nije bilo lako prilagoditi se novim načinima prenošenja i sticanja znanja.

Svi zajedno radili su možda i mnogo više nego u uobičajenim uslovima.

I pored vanrednih okolnosti, mnogo se ulagalo u školsku infrastrukturu i poboljšanje uslova za rad u gradskim i seoskim školama.

Zahvaljujući Gradu obezbeđena je nova oprema za kuhinju OŠ Vuk Karadžić, zamenjena je stolarija u osnovnim školama "Branislav Nušić" u Rataju i "Bora Stanković" u Tibuždu.

Objekat osnovne škole u Neradovcu, takođe je dobio novi izgled, jer je kompletno uređena fasada, a zamenjeni su i oluci i stolarija.

U Osnovnoj školi Kralj Petar I Oslobodilac u Korbevcu zamenjen je inventar.

Sve ovo govori da kontinuirano brinemo o đacima i prosvetnim radnicima koji predstavljaju stub napretka svakog društva.

Svesni smo da je ulaganje u obrazovanje sigurna investicija za bolju budućnost - rekao je Milenković.

U ime nagrađenih zahvalila se Marina Stojanović, direktorka OŠ Vuk Karadžić.

- Bogovidac Sveti Sava dao nam je snagu i usmeravao nas da obrazujemo i vaspitavamo učenike tokom protekle teške godine u kojoj je pandemija obeležila sve segmente našeg postojanja - rekla je Stojanović.

Himnu Svetom Savi na svečanosti je izvela Sofija Stanković, učenica Srednje muzičke škole Stevan Mokranjac.

Ovim programom završena je ovogodišnja, 31. po redu kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija Svetosavska nedelja.

Najnovije vesti