UO FK Radnik: Dokle da trpimo omalovažavanje "tvrdoglave mazge"

Povodom teksta u Sportskom žurnalu pod naslovom "Ja sam tvrdoglava mazga, dovešću elitu u Vranje", te prozivki trenera vranjskog Dinama Dragana Antića na račun surduličkog superligaša u vezi sa organizacijom utakmica koje Dinamo kao domaćin igra na stadionu u Surdulici, oglasio se Upravni odbor FK Radnik.

- Želimo da razjasnimo učestale, neargumentovane i neistinite konstatacije vezane za Surdulicu i Radnik, izrečene od gospodina koji sebe naziva "mazgom".

Radnik, njegova uprava, igrači i simpatizeri, a pogotovu žitelji Surdulice više neće trpeti omalovažavanje i neistinite konstatacije izrečene iz usta jedne obične "tvrdoglave mazge" (kako sam sebe naziva).

Ovo što on radi je prvo nekulturno i neljudski prema nekome ko mu je pomagao i još uvek pomaže, i od koga zavisi u velikoj meri - navode iz surduličkog kluba.

U saopštenju se dodaje da je FK Radnik "često do sada izlazio u susret" Dinamu i "pomagao mu u svemu".

- Koristio je naš trening centar sa veštačkom travom u Belom Polju za pripreme, bez naknade.

Želeli smo da ga pomerimo sa livade i omogućimo nesmetane uslove za rad.

Naši administrativci su mu pomagali oko realizacije pravno-administrativnih stvari još dok se takmičio u Prvoj ligi, to rade i danas.

Surduličani su koristili svu silu da mu pomognu, nikako u pokušajima da ga izbace iz Super lige.

Upravni odbor Radnika, na zahtev Dinama, dozvolio je korišćenje našeg stadiona za odigravanje prvenstvenih utakmica prijateljskom klubu.

Kao dugogodišnji superligaš, pomogli smo Dinamu da prevaziđe poteškoće oko organizacije kluba i ispunjenja kriterijuma iz Pravilnika o licenciranju za takmičenje u Super ligi.

Stavili smo Vranjancima na raspolaganje raspoložive kapacitete sa iskrenom željom da im pomognemo, kako klubu, tako i ljubiteljima i simpatizerima Dinama.

Ugovor o korišćenju stadiona sačinjen je kako je želeo predsednik Dinama, ne osvrćući se na eventualnu dobit, ili možda gubitak.

Naš moto je bio pomoć Dinamu i time se UO i rukovodio u donošenju svih odluka.

Prihvatili smo to, da naknada za korišćenje stadiona bude polovina prihoda od ulaznica.

Nikada do sada se nismo obazirali na prihode i da li pokrivaju troškove organizacije prvenstvene utakmice - navodi se u saopštenju UO FK Radnik.

DINAMO NE ISPUNJAVA OBAVEZE

Iz Surdulice su saopštenjem najavili još jedan korak.

- UO Radnika će u što skorijem roku dostaviti javnosti na uvid sve dospele obaveze po ugovoru koji Dinamo nije ni izmirio - navode iz redova surduličkog superligaša.

Najnovije vesti