Ukinuta vanredna situacija na području Vranja

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju doneo je u utorak odluku o ukidanju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Vranja.

Odluka je doneta na osnovu procene stepena ugroženosti stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, a u skladu sa izveštajima Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra u Vranju.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je “da uprkos popuštanju mera građani moraju biti disciplinovani i poštovati propisane epidemijske mere”.

Pozivam sve građane da se vakcinišu, jer imunizacija je jedina zaštita od širenja koronavirusa i način za zaustavljanje pandemije.

Veoma je važno da broj vakcinisanih bude što veći, kako bi se uspešno izborili sa virusom i dostigli kolektivni imunitet.

Bez obzira na ukidanje vanredne situacije, budite odgovorni prema sebi i drugima - rekao je Milenković.

Na sednici je doneta i Odluka kojom se nalaže Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave i Odeljenju komunalne milicije da u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije nastave sa redovnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa COVID-19.

Takođe, donet je i zaključak kojim se apeluje na sve građane da i dalje poštuju sve preventivne mere zaštite, a posebno mere lične zaštite i poštovanje propisane fizičke distance.

Najnovije vesti