Ukinuta presuda policijskom inspektoru osuđenom za dilovanje droge

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Vranju kojom su osumnjičeni S.S, bivši policijski inspektor iz Vranja, i A.B. iz Oslara kod Bujanovca osuđeni na po četiri i po godine zatvora.

Nezvanično, kao razlog za ukidanje presude apostrofira se navodno "nedostatak dokaza" da su počinili krivično delo za koje su okrivljeni.

Reč je o slučaju koji se u lokalnoj javnosti kolokvijalno naziva "Buštranjica".

Presudu u Vranju u julu ove godine donelo je krivično veće Višeg suda kojim je predsedavala sudija Tatjana Mihajlović Jovanović.

Glavni pretres u okviru ovog procesa počeo je u novembru prošle godine.

Podsećanja radi, pre nešto više od dve godine u porodičnoj kući policajca S.S. u selu Buštranje u okolini Preševa pronađen je 21 kilogram marihuane.

Pored opojne droge kod policajca je tada, prema navodima iz optužnice, pronađeno pet telefona, takozvanih "specijala" koji su tokom procesa veštačeni.

S.S. je policajac koji je završio Policijsku akademiju.

Bio je tokom karijere komandir Policijske stanice u Preševu, a nakon toga zaposlio se u Odeljenju kriminalističke policije UKP PU Vranje.

Najnovije vesti

Foto simpo.rs (klik na fotografiju za puni prikaz) Prolećni popusti u Simpu »

Za ovu ponudu ne važe redovni popusti, ali važe dodatni popusti po osnovu loyalty kartica i kartica pogodnosti.Kompletnu...