Ukinuta presuda na 20 godina zatvora okrivljenom za ubistvo na Pržaru

Prvostepena presuda kojom je I.M. iz Vranja osuđen na dvadeset godina zatvora, pod optužbom da je hicima iz pištolja 25. novembra 2017. godine ubio Vranjanca Voju Spasića (1966), ukinuta je odlukom Apelacionog suda u Nišu "zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka".

Ova informacija, kojom je takođe precizirano da će se voditi "ponovni postupak", obelodanjena je u odgovoru na novinarsko pitanja na godišnjoj konferenciji za medije Višeg javnog tužilaštva (VJT) koja je u utorak održana u Vranju.

Podsećanja radi, sve se dogodilo u ugostiteljskom objektu "Pržar" nadomak Vranja.

Prema navodima optužnice okrivljeni I.M. došao je 25. novembra 2017. godine ispred Hotela Pržar svojim vozilom marke BMW crne boje, parkirao se i uputio ka glavnoj sali hotela gde se održavala proslava.

U optužnom aktu piše da je počinio ubistvo "sa namerom da iz bezobzorne osvete liši života Spasić Damira, zato što ga je on u ranijem periodu navodno proganjao, tukao i jurio automobilom da ga pregazi, zbog čega je dobio fobiju od Damira".

- Kada je ušao u hol Hotela (Pržar, p.a) kod ulaznih vrata naišao je na pokojnog Spasić Voju, istog zamenio sa Damirom, i iz pištolja marke "crvena zastava" PARA M-70, kalibra 9 milimatara, koji je suprotno odredbama člana 5 Zakona o oružju i municiji neovlašćeno nosio u desnoj ruci, bez isprave nadležnog organa, ispalio osam metaka u Spasić Voju, od čega pet metaka u grudni koš, jedan u desnu nogu, jedan u desnu ruku i jedan u glavu usled čega je ovaj preminuo na licu mesta.

Doveo je u opasnost život S.S, koji je stajao pored Spasić Voje, a potom napustio mesto događaja i otišao svojoj kući, pri čemu je bio svestan zabranjenosti dela i hteo njegovo izvršenje - citat je iz optužnice.

Optužnica protiv I.M. podignuta je 17. aprila 2018. godine zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo iz člana 114, stav 1, tač 11 Krivičnog Zakonika, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika.

O celom događaju za Vranje News govorio je u julu 2018. godine Damir Spasić, rođeni brat ubijenog, koji tvrdi da je zapravo on bio meta napadača.

Njegovu ispovest možete pročitati ako kliknete na link ispod.

Najnovije vesti