Ukinut policijski čas na Kosmetu, vlast relaksira i druge kovid mere

Vranje - Kosovska vlada donela je odluku o popuštanju mera protiv širenja koronavirusa, a među najvažnijim promenama je ukidanje policijskog časa.

Policijski čas od ponoći do 5 ujutru bio je na snazi duži vremenski period, a nakon ukidanja ugostitelji više nemaju ograničenje rada do 23 sata, ali u zatvorenim prostorijama mogu koristiti kapacitet do 50 odsto.

Po novoj odluci od 7. marta biće dozvoljen rad noćnih klubova, venčanja, organizovanje festivala, koncerata, ekskurzija, porodičnih zabava do 50 odsto kapaciteta, prenose prištinski mediji.

Uslov je da oni koji prisustvuju ovim događajima imaju potvrdu o vakcinaciji sa dve doze ili jednom dozom Johnson & Johnson vakcine.

Ulazak na Kosovo je dozvoljen uz potvrdu o vakcinaciji sa dve doze ili jednom dozom Johnson & Johnson vakcine, ali da nije prošlo više od 12 meseci nakon primanja poslednje doze.

Ukoliko građani imaju potvrdu o jednoj dozi vakcine treba da imaju i negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Na Kosovo mogu ući i osobe koje su "preležale" COVID-19 u poslednja tri meseca ili imaju dokaz da su primila treću dozu vakcine.

Građani Kosova koji nisu vakcinisani ili ne poseduju negativan PCR test, moraće u samoizolaciju u periodu od sedam dana.

Najnovije vesti