Ujedinjena opozicija Vranja: Ne daju nam salu pozorišta za predizborni skup

Iz Ujedinjene opozicije Vranja obavestili su u utorak javnost da je Javna ustanova Pozorište Bora Stanković u Vranju odbila zahtev predstavnika Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana za iznajmljivanje sale radi organizacije predizborne konvencije liste Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije.

"Vršilac dužnosti direktora nas je obavestio da je tog dana sala zauzeta, i da smo za rezervaciju termina morali da se obratimo najmanje mesec dana ranije.

Nažalost, poznavajući način na koji je od svog postavljenja vodio ovu ustanovu, ne možemo reći da smo zatečeni ovakvom odlukom.

Jasno je, da je gospodin Jović, po ko zna koji put, želeo da bude veći naprednjak i od samog predsednika Vučića i time iznova potvrdio da ne razume samu suštinu uloge koju ovako bitna ustanova ima u jednom društvu", navodi se u saopštenju Ujedinjene opozicije Vranja.

Pozorište Bora Stanković, dodaje se u saopštenju "treba da bude mesto okupljanja svih građana, a ne puki instrument u političkoj borbi rezervisan za članove jedne političke opcije".

"Usled neodgovornog ponašanja rukovodstva građani tokom januara nisu mogli da uživaju u repertoaru, niti da obeleže značajan jubilej 126. godina pozoršnog života u Vranju.

Sada isto to rukovodstvo ne dozvoljava građanima Vranja da čuju drugačije mišljenje, a pozorište i umetnost upravo zato i postoje i hrane se slobodom misli i duha, dopuštajući svakom pojedincu sopstveni doživljaje i poglede.

Zato apelujemo da preispitate svoju odluku, i da u što kraćem roku obavestite javnost da li je pozorište privatno vlasništvo 'naprednjačke elite' ili teatar u kojem svi građani mogu da se okupe i u demokratskoj atmosferi razgovaraju o budućnost svoje zemlje.

Na samom kraju napominjemo da velika sala pozorišta jedina ispunjava uslove okupljanja, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našem gradu", kaže se u saopštenju Ujedinjene opozicije Vranja.

Najnovije vesti