Uhapšen policajac, vlasnik zalagonice u Vranju, pod sumnjom na pranje novca

Jedan policijski službenik iz Niša (1989), faktički suvlasnik privrednih društava Cash help i Cash help plus d.o.o. u Niša, koji ima svoj objekat (zalagaonicu) i u Vranju, uhapšen je pod sumnjom da je sa još četvoro ljudi, u dužem vremenskom periodu, davao kredite fizičkim licima bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, u poslovnim prostorijama pomenutih privrednih društava, saopšteno je iz MUP-a.

Reč je o zalagaonicama koje su, osim u Nišu i Vranju, registrovane kao filjale firmi Cash help i Cash help plus u Beogradu, Novom Sadu, Pirotu, Leskovcu i Kragujevcu.

Uhapšene su još dve osobe iz ovih firmi zajedno sa prvoosumnjičenim policajcem, kao i dva posrednika, odnosno osobe zaposlene u filijalama - zalagaonicama.

Hapšenje pod sumnjom na pranje novca sproveli su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

"Osumnjičeni su sa fizičkim licima zaključivali ugovore o zajmu, gde su kao sredstvo obezbeđenja za povraćaj novca deponovali čekove građana ili administrativne zabrane, sa kamatama koje su na godišnjem nivou iznosile od 65 do 133 procenta.

Izvršenim pretresom poslovnih prostorija i osumnjičenih, policija je pronašla gotovinski novac u iznosu od više od 2 miliona dinara i deponovane čekove u vrednosti 35 miliona dinara", piše u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

"Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju rad na ovom slučaju", navode iz MUP-a.

Najnovije vesti