Uhapšen Nebojša Dimitrijević, bivši koordinator ZC Vranje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i Bezbednosno- informativnom agencijom uhapsili su Nebojšu Dimitrijevića (1965) i još dve osobe zbog postajanja osnova sumnje da su, navodno, izvršile više koruptivnih krivičnih dela, saopšti oje MUP Srbije.

- Uhapšeni su odgovorno lice Opšte bolnice u Leskovcu N.D. (1965) zbog postajanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, ovlašćeno lice preduzeća „Transly“ D. S. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i zaposlena u Opštoj bolnici u Leskovcu M. M. (1963), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je D. S. podstrekavao N. D. da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme „Transly“ i „Respekt legal“ iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.

N. D. se sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M. M. kao član komisije za javnu nabavku u ovoj bolnici, bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene - saopšteno je iz MUP-a.

Pretresom kuće osumnjičenog N. D. pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara, dodaje se u policijskom saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

ČLAN SNS-A

Dimitrijević je direktor Opšte bolnice u Leskovcu, specijalista medicine sporta i subspecijalista ishrane.

U oktobru 2016. godine ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon što je odlučio da smeni v.d. direktora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Vladimira Stamenkovića, dao mu je mandat da vodi vranjsko zdravstvo do izbora novog rukovodioca ZC.

Dimitrijević je član SNS, potpredsednik gradskog odbora naprednjaka u Leskovcu.

Jedno vreme, pre izbora na aktuelnu funkciju u leskovačkom zdravstvu (u jesen 2013 nasledio je Zorana Ćeranića iz URS), bio je šef kabineta gradonačelnika.

Radio je ranije u Vranju i Bujanovcu kao lekar vojske.

Lončar je tada zamislio da Dimitrijević, sa kolegom Slavišom Božićem (SNS), direktorom Doma zdravlja u Leskovcu, dođe u Vranje i spasi ono što se spasiti može dok sve lađe vranjskog zdravstva ne potonu.

Preporučio ih je navodno kvalitetan i predan menadžerski rad u Leskovcu.

Dimitrijević je, nije teško uveriti se ako se malo progugla internetom, neretko u medijima izjavljivao da je leskovačko zdravstvo najbolje u zemlji.

Opozicija mu je u Leskovcu spočitavala sve i svašta, nepotizam i zloupotrebe, čak i da je sam povećao platu sa 130.000 na 170.000 dinara (što je navodno konstatovao i državni revizor), on je sve demantovao i pokazao obračun plate na 111.000 dinara.

U martu 2018. godije Dimitirjević je još jednom bio izaslanik ministra Lonačara u Vranju u vezi sa ispitivanjem tri nerazjašnjena slučaja smrti u vranjskom zdravstvu.

Najnovije vesti