Uhapšen jedan od osumnjičenih za napad na ugostitelja Mišu Stojmenovića

Muškarac M.K. (33) iz Vranja uhapšen je u petak uveče pod sumnjom da je sa još dvojicom saučesnika navodno učestvovao u fizičkom napadu na ugostitelja Mišu Stojmenovića i paljevini njegovog vozila marke "mini moris", potvrđeno je Vranje News-u iz izvora bliskih istrazi.

Istražni organi tvrde da je reč o muškarcu koji je od ranije poznat policiji.

Nakon hapšenja određeno mu je policijsko zadržavanje koje može trajati do 48 sati, a u tom roku Osnovno javno tužilaštvo može eventualno podneti predlog za određivanje pritvora o kome odluluje sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju.

Vranje News saznaje da se za preostala dva napadača intenzivno traga, a da policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

Miša Stojmenović, vlasnik kafića Gajba, izjavio je prestoničkim medijima da je "napadnut jer je odbio da plaća reket".

On je izneo sumnje da napadačima nije bilo stalo da mu samo nanesu materijalnu štetu već, kako je rekao, da ga "životno ugroze".

TRI NAPADAČA

Kako je Vranje News-u ranije potvrđeno iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u četvrtak 14. avgusta, oko 2 sata posle ponoći, u Ulici Đure Salaja u Vranju napadnut je muškarac M.S. iz Vranja od strane tri nepoznate osobe naoružane šipkama.

- Navedena lica sačekala su ga sakrivena i kada je parkirao svoje vozilo marke "mini moris" šipkama su krenuli na njega, da bi on pokušao da se vrati u vozilo i udalji sa lica mesta, ali je u tom trenutku jedan od napadača razbio prozor na vozilu i ubacio zapaljenu baklju.

Oštećeni je uspeo da napusti vozilo koje je potom u potpunosti izgorelo - navodi se u saopštenju OJT.

Najnovije vesti